Teme și direcții Inspire

Vom aborda în activitatea noastră patru teme gândite în aşa fel încât să răspundă întrebărilor şi dorinţelor tale de informaţie şi interacţiune, teme care se vor regăsi în evenimentele noastre organizate sub concept Inspire:

 

Provocarea de a fi “eu”

Mai toate depind de împlinirea ta ca om, de felul în care reuşeşti să te încarci în fiecare zi pentru a o lua de la capăt în următoarea, de felul în care ştii să spui ‘Nu!’ sau… ‘Da!’ celor din jur, dar să nu uiți să te întorci puţin şi spre dorinţele tale. E o adevarată artă să poţi fi şi cu adevărat activ profesional, şi părinte, şi soţ/soţie, şi propriul tău eu cu temerile, dorinţele şi nevoile specifice. Aici vrem să ne adresăm cu Inspire, pentru voi şi noi deopotrivă, ca să ne putem achita onorabil de toate rolurile cu care ne-am încărcat, fără a fi nevoie să fim ultimii pe lista de priorităţi.

 

Provocarea de a fi parte dintr-o organizaţie

Suntem într-o etapă de piaţă în care ce funcţiona ieri pare să nu mai funcţioneze astăzi, în care suntem cantonaţi în modele vechi şi destul de rezistenţi la adaptare în acest nou context. Deşi am depăşit etapa “luminiţei de la capătul tunelului”, suntem cumva incapabili să ne mişcăm, deși conştienţi că, într-un fel sau altul, trebuie să mergem înainte, altfel riscăm să dispărem. Inspire se adresează cu această temă tuturor celor care fac parte sau conduc ei înșiși o organizație și care consideră că evenimentele organizate de către noi îi pot.. inspira și ajuta să găsească soluții pentru a depăși contextul actual economic.

 

Provocarea de a fi părinte (sau “Între personal și profesional”)

Sunt multe momentele în care ne promitem că vom da mai mult timp de calitate familiei şi, totuşi, puţine ocaziile în care o facem. Sau cazuri în care, pur şi simplu, nu ştim cum să reacţionăm, cum să educăm, cum să fim de fapt părinţi. Noi ne-am gândit că ar fi bine să existe un fel de “Şcoală a Părinţilor”, un loc în care să înveţi cum poţi să răspunzi mai bine nevoilor copilului tău, în care să înţelegi mai multe despre relaţia ta cu familia, despre cum poţi face o prioritate din viaţa personală și cum poţi stabili sau restabili un echilibru între viaţa personală şi cea profesională.

 

Provocarea de a fi parte din comunitate

Ne planificăm cu grijă concediile în afara graniţelor, ne facem cumpărăturile tot acolo, ne dorim de multe ori să fim într-o ţară cu mai mult sens, cu servicii adevărate, cu oameni mult mai responsabili şi valori reale împărtăşite de comunitate. Şi totul se rezumă la “NE”, noi ne dorim! Dar ce facem pentru asta…?! Plecăm doar spre alte ţări mai dezvoltate sau ne uităm tânjind către acestea. Ar trebui să ne întoarcem mai mult către construcţia acestei ţări şi în special a comunităţii din care facem parte, să ne implicăm sau să sprijinim mai mult acţiunile unor organizaţii care încearcă să determine schimbare în jur. Să începem schimbarea cu noi.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Toate aceste aspecte ne dorim să le abordăm prin Inspire, prin evenimentele organizate de către noi. Ştim că nu e uşoară misiunea pe care ne-am propus-o, însă e ceea ce avem nevoie pentru a crea o comunitate care reuşeste să răspundă cerinţelor pieţei în care se află, să adauge valoare în domeniile în care activează şi să formeze familii care pot educa viitoarea generaţie.

Te aşteptăm la toate evenimentele Inspire și te invităm să ne fii alături în ceea ce dorim să îţi aducem mai aproape.

Noi, cei de la Inspire

Oana Luca – Asociat Fondator Inspire – Conference & Events Center, Acționar și Managing Partner al Casei de Insolvență Transilvania
Mirela Pătrăuceanu – Inspire Communication Adviser; Managing Partner – Neus Consulting
Camelia Cotos – Inspire Concept Adviser; Brand Manager Morphoza – Atelier de Interioare
Diana Calfa – Inspire Concept Adviser; Managing Partner Morphoza – Atelier de Interioare
Rareș Bogdan – Jurnalist și om de afaceri în domeniul media (Ziua de Cluj, Realitatea TV Cluj)