Ai găsit răspunsul la întrebarea “Între personal și profesional”?

Jurnal 24. De ore, da.

Ora 7 am. Te trezești. Dacă ai copii, chiar mai repede. Pregătești micul dejun, trezești copiii, soțul (iți iese abia la a treia încercare, și asta dacă ai noroc!). Încerci să înfuleci ceva în grabă, îi lași pe toți să se îmbrace și fugi la duș.
Este, deja 7.30. Pardon, 7.38, mai exact. Te-ai spălat pe dinți, ai ieșit de la duș, copiii nu s-au îmbrăcat si nici nu dau semne ca ar vrea să o facă: au deschis televizorul și se uită la desene animate.
Ora 8 – nimeni nu e gata, nici măcar tu. Hai să îi imbrăcăm, pe rând: întâi Andrei, mai apoi Rareș. Transpirată, deja, încerci să le explici că nu are ce căuta Mickey Mouse dimineața la tine în casă, ca dimineața e ca să ne pregătim pentru gradiniță și școală. Începe tam-tam-ul: mami, dar tu nu mă înțelegi; mami, dar eu vreau desene samd.

 Ora 8.20 – într-un final, ieșiți din casă. Ajungeți cu întârziere la grădiniță și te întrebi pentru a nu se știe câta oară cum să faci să nu mai întârzii și de ce mereu e la fel. I-ai lăsat și fugi spre mașina pe care ai parcat-o neregulamentar.
Ora 9 – ai ajuns și la birou. Dosare, oglinda din geanta, telefonul, email-ul, agenda, facebook-ul, cărțile de vizită, prezentările – toate te așteaptă, nu neapărat în ordinea asta. De unde să începi, Doamne? Când ai reușit să îți organizezi prioritățile, e deja 10.30 (între timp au sunat trei clienți și ai stat la telefon vreo 40 de minute). Al patrulea telefon e de la gradiniță: fugi după Rareș, are febră. Spital, farmacii, medicamente, acasă.

E ora 14, deja. Telefonul sună intr-una, copilul arde lângă tine… și încep întrebările… de ce?
De ce invariabil nu mai reușești să te împarți cum trebuie între toate astea? De ce se aglomerează toate mereu? De ce și cum să faci să nu mai ai 20 de mail-uri necitite, agenda plină de probleme nerezolvate samd. Unde greșești?

Jurnalul 24 se oprește aici. Nici nu mai contează ce se întâmplă, după.

Nu greșești. E doar chestie de poziționare și atitudine. Atât. Vom afla asta din workshop-ul interactiv cu Ramona Todiriță – ultima invitată Inspire. Mâine, 26 Aprilie 2012, la 16.30, locul deja știut: Inspire.

Vă așteptăm.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Puteți folosi următoarele tag-uri HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>